Fire

 • Konsten att elda

  Konsten att elda

  ”Konsten att elda” är boken som lär dig allt om att göra upp eld utomhus. Eld- och överlevnadsexperten Mattias Norberg delar med sig av sin detaljerade kunskap om allt från att välja rätt ved och tillverka fiffiga tändmaterial till hur du får igång en perfekt brasa, även när veden är sur, vinden viner och tändstickorna…

 • The Swedish Fire Torch: A Fire for the Ages!

  The Swedish Fire Torch: A Fire for the Ages!

  The Swedish Fire Torch has kept people warm in the cold, from the 17th century soldiers to today’s bushcrafters!

 • What is Bushcraft? #4 The Fire

  What is Bushcraft? #4 The Fire

  It’s almost like the campfire has become synonymous with bushcraft. Being able to start your own fire, whether it’s about making coffee or keeping warm during the night, the fire continues to be one of our most important tools in nature.

 • Elden – Vad är bushcraft? #4

  Elden – Vad är bushcraft? #4

  Det är nästan så att elden blivit synonym med bushcraft. Att kunna starta sin egen eld, vare sig det handlar om kaffekokning eller för att hålla värme under natten så fortsätter elden att vara ett av våra viktigaste verktyg i naturen.

 • #9 Mattias Norberg: Konsten att elda

  #9 Mattias Norberg: Konsten att elda

  I dagens artikel, som även är ett poddavsnitt, sätter jag mig med Mattias Norberg och diskuterar eld, överlevnad och skogsliv! Ni får bland annat veta mer om hur man startar, underhåller och släcker en eld på lämpligt vis. Det blir även diskussion om överlevnad och vår historia med eld och eldredskap!

 • Äntligen fredag, 7 oktober

  Äntligen fredag, 7 oktober

  Hösten fortsätter göra sig känd och fler och fler träd har börjat skifta till vackert gul-orange-brunt! Svampsäsongen har kommit igång på allvar och vart man än går så ser man små hattar som sticker upp ur marken. Nu är det även perfekt tid medan det fortfarande finns dagsljus och marken ännu inte frusit att ta…

 • 2022-10 EnKnivsUtmaningen: #4 Tändmaterial

  2022-10 EnKnivsUtmaningen: #4 Tändmaterial

  Eld, eld och eld. Denna månaden passar det bra att ge sig ut för att leta efter olika typer av eldstartare! Därför blir denna månadens utmaning att finna tre olika typer av fnöske eller tändmaterial för att starta din brasa!

 • Fnöske: Att fatta eld!

  Fnöske: Att fatta eld!

  Det är ganska enkelt att få eld även i de värsta förhållandena om man bara är förberedd rätt. Att veta vilka material och resurser man har med sig och runt sig i skogen är av högsta vikt! Vilka resurser som fungerar beror mycket på vilka eldverktyg du har med dig.

JOIN THE BUSHLETTER
And get notified everytime we publish a new blog post.