Tävling: #EnKnivsUtmaningen! – Kan du gå ett halvår med endast en kniv?

Hej allihopa!

Jag tänkte vi kunde ha en liten utmaning för att lära bli ännu bättre i skogen! Jag själv är ganska dålig på att hålla mig till en specifik kniv utan vill gärna hålla på och byta lite då och då, vilket gör att man aldrig riktigt lär känna sin kniv innan man går vidare till nästa.

Den här utmaningen är avsedd att få deltagarna att utveckla sina färdigheter och lära sig hantera sin kniv till alla tänkbara och otänkbara situationer.

Regler

Varje månad kommer jag att ge er en ny utmaning som ska slutföras innan månadens slut. Du måste använda din vid tävlingens början utvalda kniv till alla tävlingsmoment men resten av tiden får du använda vilken kniv du vill.

 1. Välj ut din kniv! Ett halvår är en lång tid men du måste inte använda den till allt i din vardag utan endast till tävlingsmomenten.
 2. Du får byta kniv en gång under tävlingens gång utan anledning. Går kniven sönder, du tappar bort den, din hund äter upp den… Ja, då får du ett gratisbyte. Hela utmaning bygger på ärlighet så vi kommer inte granska din hunds avföring för knivrester.
 3. Poäng. Du tjänar poäng för varje moment och vid årets slut räknar vi ihop hur många poängen och korar en vinnare! (Se poängräkning nedan.)
 4. Du får använda såg tillsammans med din kniv. Om du väljer en Victorinox så får du fritt använda alla verktyg den har, samma med en kniv med sågtandad rygg. Annars får du såga till lämplig längd på virke för att sedan sköta resten med kniven.
 5. Du får väldigt gärna använda din tävlingskniv till annat! Posta gärna foto av användning utanför tävlingsmomenten också!
 6. Priser! Vi kommer ha en liten prisutdelning i slutet av tävlingen. Vad det är är dock ännu höljt i dunkel :wink:
 7. Det ska vara tydligt från bilderna om du har lyckats eller misslyckats med utmaningen. Om målet är att tälja en sked och du täljer två ätpinnar har du misslyckats. Har du däremot täljt en sked som inte har perfekt skopa och med för kort handtag har du lyckats.


  Jag reserverar mig för eventuella regeländring längs vägen. Låt oss testa och se!

Poängräkning

För att kunna följa er utveckling och bedöma poäng måste det finnas bildbevis! Spela in video eller fotografera processen så noga som möjligt!

 • En poäng för försök men misslyckande
 • Två poäng för lyckat försök
 • En extra poäng för rörlig bild! Den här poängen delas ut oavsett framgång.

Lägg upp bilder och video på lämplig plattform! Om ni har t.ex. ett privat Instagramkonto, säg till så jag kan följa dig och se bilder och video! Annars kan jag rekommendera att lägga upp filmer på YouTube som olistade om ni inte vill ha dem sökbara i katalogen.

17 responses to “Tävling: #EnKnivsUtmaningen! – Kan du gå ett halvår med endast en kniv?”

Leave a Reply